Dit jaar hopen we als The Freedomsingers ons 50 jarig jubileum te vieren met het presenteren van de themadienst Mooi zoals je bent.

In 1974 zijn we in Ee begonnen als The Voice of Christ, in 1978 is de naam veranderd in The Freedomsingers. Er werd de eerste tijd geoefend in de Tille, daarna in de Gereformeerde Kerk te Ee.

Na de verbouw van het dorpshuis verhuisden we daar naar toe.

Om financiële redenen werd It Dykshûs in Engwierum onze vaste repetitieruimte en veranderde de naam van: “The Freedomsingers Ee” in “The Freedomsingers Engwierum”.

The Freedomsingers, met ons logo van de vredesduif, omdat we willen zingen over en van de vrijheid. De vrijheid van in een vrij land leven, je vrij te weten door het offer van Jezus, maar, ook de vrijheid om te mogen zijn wie, wat en hoe je bent.

Hierover gaat ook de jubileum themadienst Mooi zoals je bent. Een thema met een verhaal over het accepteren van de ander en van jezelf, over oordelen en beoordeeld worden. Dit verhaal wordt afgewisseld met prachtige hedendaagse liederen en samenzang.

Na veel wisselingen van dirigent, mogen we ons nu heel erg gelukkig prijzen met onze dirigent Ben Brunt. Hij weet het beste uit de groep, uit onze stemmen, te halen. Zongen we voorheen vaak met microfoonversterking, nu streeft hij ernaar om een prachtige koorklank te krijgen zonder versterking en dat bevalt heel erg goed.

Ook het koor heeft zo zijn ups en downs gekend. Soms zelfs meer dan 40 koorleden, met een ledenstop, nu zitten we op 12-14 leden en is elk nieuw lid van harte welkom.

We worden momenteel muzikaal ondersteund door een geweldig combo bestaande uit dwarsfluit, accordeon, gitaar en piano.

Naast de themadiensten werken we ook graag mee aan reguliere kerkdiensten. Daarvoor hebben we een breed repertoire.

Hou je van muziek maken? Kom vrijblijvend eens meezingen met The Freedomsingers.

We repeteren elke maandagavond vanaf half acht in It Dykshûs in Engwierum. Wil je meer weten kijk dan op onze website www.freedomsingers.nl

Hier is veel terug te vinden over wie we zijn en over onze medewerking aan verschillende diensten.

Op zaterdag 19 oktober is de eerste opvoering van de Themadienst “Mooi zoals je bent” in de Hervormde kerk te Engwierum.

De kerk is open vanaf 19.15 en is er inloop met koffie en thee.

De dienst begint om 20.00 uur

De toegang is gratis bij de uitgang is er een collecte.

Van harte welkom!